Friss topikok

Egyéb

page counter

        page counter 
free counters
FREE HIT COUNTERS

page counter

Magyarországon először Hatvanban!

2009.07.03. 22:40 roncsderby

Szenzációs kisteherautó futam az augusztusi versenyen!!  

 

 

 ecuriedulignon.skyrock.com

Szólj hozzá!

Címkék: hatvani verseny info

Kitüntetés

2009.07.01. 22:25 roncsderby

Hatvan város polgármestere az alpolgármesterrel egyetértésben díszoklevéllel tüntette ki Márkus Tibor autószerelő mestert, a városért tett kimagasló munkájáért, és hazánkban a technikai sportban elért páratlan eredményeiért. Az oklevelet Hatvan település fennálásának 774. és Hatvan várossá nyilvánításának 64. évfordulóján ünnepélyes keretek között vehette át.

 

 

Már sok éve annak, hogy a városunkban ifj. Márkus Tibor neve az autószereléssel és az autóversenyzéssel összefonódott.
Tibor, Hatvan város szülöttjeként itt végezte az iskoláit és már a középiskolában kiderült, hogy életét az autóknak fogja szentelni. A mai Damjanich János Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium intézményében 1977-ben autószerelő szakon végzett, és az AFIT-ban szerezte meg a gyakorlati tapasztalatait. Szívesen gondol vissza azokra az évekre, sokat jelentenek neki. Mesterei nem csak az autószerelés rejtelmeibe avatták be , hanem az élet keményebb, munkásabb oldalát is megismertették vele. 1980-ban kiemelkedően fiatalon mestervizsgát szerzett, és még ebben az évben az elsők között 20 évesen beindíthatta vállalkozását városunkban. Az évek alatt rengeteg, szakmájában sikeres tanuló került ki a keze alól, köztük egyetlen fia Norbert is. Immáron együtt végzik a mindennapi munkát a műhelyben. A kis családi vállalkozásnak induló szervíz mára már a környék egyik legnagyobb autóbontójává nőtte ki magát, ahová az ország minden pontjáról érkeznek új vagy régi ügyfelek. 
Tibor, a munkája során került kapcsolatba a roncsderbyvel, amiről hamarosan kiderült több lesz egyszerű fellángolásnál. Mostanra az egész roncsderby, számára elhivatottságot, életformát jelent. Külföldön kezdett versenyezni, az évek alatt rengeteg kupát és trófeát gyűjtött be magának, amire azonban a legbüszkébb, hogy rajthoz állhatott a párizsi Bercy Stadionban. Két alkalommal Európa-bajnoki 4. helyezett, és egy alkalommal Világbajnok 6. helyezést ért el. Ez a teljesítmény, akkor magyar technikai sportban egyedülálló volt. Sikerein, elismerésein felbuzdulva szerette volna megmutatni barátainak, honfitársainak ezt az új érzést, amit az autóversenyzés nyújtott neki. Álma az volt, hogy Hatvanban is rendezzenek roncsderby Európa bajnokságot. Nagyon nehéz volt legyőzni a nehézségeket, és az előítéleteket, de soha nem adta fel. Ma már Európa szinten is az egyik legszínvonalasabb versenyt rendezik a hatvani pályán, ahol több Európa- és Világbajnok pilóta is starthoz áll. A rendezvény sikerességét bizonyítja, hogy külföldi szaklapok többoldalas cikkekben dicsérik a szervezést, a versenyt és a hangulatot. Rengeteg külföldi versenyző és családtagjai érkezik ilyenkor városunkba, és minden évben több hazai érdeklődő látogat ki a pályára, hogy szurkolhasson a kedvencének. Fontos megemlítetünk, hogy Tibor több tehetséges hazai versenyzőt is felfedezett, akik előtt a nagy múltú külföldi pilóták is fejet hajtanak.

Bár számtalan sikert könyvelhet el magának a versenyzésben, számára azonban legfontosabb az az elismerés és biztatás, melyet a környezetétől kapott, így érzi munkája nem volt hiábavaló.

 

 

 



 

Szólj hozzá!

Hatvan város napja

2009.07.01. 21:44 roncsderby

Szólj hozzá!

Címkék: 2009 képek

Sajtó Archivum 2002

2009.07.01. 13:37 roncsderby

Szólj hozzá!

Címkék: sajtó

Sajtó archivum 2001

2009.07.01. 13:36 roncsderby

Szólj hozzá!

Címkék: sajtó

Sajtó archivum 2000

2009.07.01. 13:29 roncsderby

Szólj hozzá!

Címkék: sajtó

Sajtó archivum 1999

2009.07.01. 13:24 roncsderby

Szólj hozzá!

Címkék: sajtó

Sajtó archivum 1995

2009.07.01. 13:19 roncsderby

Szólj hozzá!

Címkék: sajtó

süti beállítások módosítása